Megállapodás a Halász Kft. és a HETT között

Megállapodás a Halász Kft és a HETT között

Társaságunk szükségesnek tartja a folyamatos kapcsolattartást a Tisza halászati hasznosítóival, még akkor is ha érdekeink nagyon sok dologban nem összeegyeztethetőek. A MOHOSZ-al ellentétben mi úgy gondoljuk a horgászaink, a horgászsport érdekképviselete mindennél fontosabb számunkra, hisz ezért alakultunk.

A Szajoli székhelyű Halász kft. vezetőjével, Csoma Gáborral sok egyeztetés után sikerült elérnünk, hogy 2010. év elején aláírásra kerüljön a Tisza Szolnok alatti és a Martfű folyószakasz kíméleti területté nyilvánítása. Ez részben a halászat korlátozását ill. a teljes halászat megszüntetését jelenti a megállapodásban megjelölt területeken. Igaz kis lépés ez a folyó szakasz nagyságához viszonyítva, viszont mindenképpen előremutató, hogy a több ezres horgászérdeket nem lehet figyelmen kívül hagyni a halászati hasznosítóknak.

elválasztó

Konferencia a hazai természetes vizek hasznosításáról

Konferencia 2010

A 2010-es év az országos parlamenti választások éve volt. Változást akart mindenki és változást akartunk mi horgászok is. Szolnokon országos horgászkonferenciát szerveztünk, amelyre meghívtunk mindenkit, aki érintett a halászat és horgászat területén. Meghívásunknak elfogadta a MOHOSZ, a HALTERMOSZ, a Balaton, a Duna, a Tisza-és Tisza-tó valamint a Körösök érdekképviselete. Jelen voltak szaklapok, tv-stábok és szakírók. Sok politikus eljött és a vendégek között itt volt többek között Bánki Erik a parlament sport és turisztikai bizottság elnöke, ill. Soltész Miklós a parlament ifjúsági szociális-és családügyi bizottságának alelnöke is. A hazai természetes vizek problémái megvitatása mellett a felszólalók többsége biztosította a horgászokat a támogatásukról és ígéret hangzott el a természetes élővizeink fokozott védelmére és a sporthorgászati célok preferálására.

Konferencia 2011

A 2011 évben megrendezett konferencia már szerényebb keretek között zajlott. A politikusok már döntő pozícióban nem tartották fontosnak a részvételt és sajnos a horgászok a kormányváltáson kívül nem éreztek más változást a halászat és horgászatban. Társulásunk az idén már Martfűn rendezi meg, immár harmadik alkalommal a horgászkonferenciát valószínűleg a nyár végén.

elválasztó